link til www.mediekunstnerne.comlink til www.prosjekthula.no
 
Norsk bokmål (Norway)English (United Kingdom)
Toppbanner

"Ha'kke masse svin på skogen, men jeg har masse marsvin"

Karpe Diem


Home | Blog | Frode Werner
Frode Werner

Frode Werner

Frode is the mediaguy of Mediekunstnerne. He loves storytelling, and believes in it's power to change the world...

Website URL: E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Tuesday, 01 November 2011 17:35

Okkuper Stortinget - The Movie

Det er snodig med ting som kommer uten at du helt får det med deg, og plutselig lærer du om en verden du ikke helt visste eksisterte. Sånn var det litt med denne lille snutten.

Plutselig dukker det opp hashtags på Twitter som #OccupyWallStreet og #LibertyPark og meldinger om at kjendiser besøker demonstrantene i Liberty Park og vi snakker 1000-vis av demonstranter. WTF? Dette var da voldsomme ting jeg ikke har fått med meg! Og når det plutselig dukker opp en side på Facebook som heter Okkuper Norge som oppfordrer til å okkupere Stortinget 15 oktober og attac Norge sier at en slik aksjon har vært planlagt siden opptøyene i Spania startet i sommer, så tenker jeg at dette må jeg få med meg!

Siden min kjære skulle på jentetur den helgen, var det veldig grei timing for å dra en hel dag til byen for å filme demonstrasjon. Dette er min stemningsrapport fra en eklektisk demonstrasjon.

mvh Frode

Tekniske detaljer:

Klippet og fargekorrigert i Adobe Premiere Pro. Etterarbeid i Adobe After Effects

Musikk:
Conway Hambone "Revolution Eyes"
Rakoon "Spiritual Revolution"

Utstyr:
Nikon D7000, 18-105 mm f3.5-5.6, Benro rig, Zoom H2, Røde Video Mic, varm te på termos and varme klær...

Sunday, 23 October 2011 15:23

The Toad blir til

Dette er et godt eksempel på tilfeldigheter som blir noe til sammen. Tilfeldighetene er som følger:

  • Besøk av svigers
  • Hadde en D7000 for hånden
  • Hadde lært meg en del om D7000 (kanskje ikke strengt tatt en tilfeldighet...=)

Hvordan ble disse tilfeldighetene til "The Toad"? Jo, svigers dro utpå kvelden en soldag i juli og i skyggen under bilen satt selveste Hr Padde og koste seg. Lamslått av at bilen flyttet seg, satt Hr Padde igjen og prøvde å finne ut hvor den skulle gjøre av seg. Det gjorde den så lenge at jeg rakk å finne fram kameraet og sette i gang med filming.

Jeg vet ikke helt hvorfor, kanskje det var "Stockholm-syndromet" som slo til, men han ble bare sittende en god stund. (Til slutt prøvde den å gjemme seg under meg, men som den godt utdannede dokumentarfilm-makeren jeg er, vet jeg at man skal ikke blande seg inn i det man vil dokumentere. Man skal være en usynlig betrakter...;-)

Så var det den siste tilfeldigheten som ikke er en tilfeldighet, nemlig at jeg hadde lært meg hvordan man skulle bruke kameraet. Kanskje banalt, men ekstremt viktig.

Håper filmen kan underholde

mvh Frode

Thursday, 13 October 2011 16:09

Oliver Dvergflodhest

- eller hvordan falle pladask for et stort klumpete dyr...

På vei hjem fra min kjæres utstilling i Stockholm i Juli i år, stoppet vi innom Parken Zoo i Eskilstuna for å feriere litt også. Det var strålende sol, og vi havnet mitt oppi matingen av en liten sensasjon på noen hundre kilo... Oliver ble født i februar i år og er en liten sensasjon fordi han er en han. De fleste dvergflodhester født i fangenskap er hunner.

Da var det ikke noe annet å gjøre enn å vippe fram D7000 og fyre løs, for dette var et sjarmtroll av dimensjoner. Litt lek med mor først før maten kom dalende fra oven. For de som synes salat er en enkel affære, så kan Oliver bevise at uten tenner er det en helt annen sak. Men han gjorde en iherdig innsats. Det var hysterisk festlig å se på han spise og spise og spise enda mer for å komme seg gjennom et enkelt salatblad. Jeg har prøvd å gjenskape noe av evighetsfølelsen vi fikk når vi sto og så på han kjempe seg gjennom salaten...=)

Filmet med en Nikon D7000 i Juli 2011 i Parken Zoo, Eskilstuna

Musikk av Kevin MacLeod & Christoph Burghardt

Fargekorrigering med Red Giant Colorista.

Friday, 11 February 2011 08:52

En dag igjen!

Da har Sigrun utstillingsåpning i morgen! Etter en lang dag med flytting av bilder, tenking og til slutt oppheng er dette blitt en ganske så utrolig fin utstilling!=)

Nedenfor er det en liten samling med bilder fra oppriggen!

Sigrun håper så mange som mulig har lyst å komme innom!

Hilsen Frode.

Wednesday, 12 January 2011 10:58

En julefilm fra oss

Heisan!

Da er faktisk den lille julefilmen min klar også! En liten film fra oss til deg...=)

Tuesday, 11 January 2011 17:29

Ny video!

Heisan og godt nytt år!

På tampen av 2010 gjorde jeg meg ferdig med "Hestene på Mjølkerud 2", en film som tar opp viktige hestetemaer som lek, mat, tur og mer mat...=)

Thursday, 04 November 2010 08:37

FN-dagen 2010 Akershus Festning

Søndag 24. oktober var vi invitert til Akershus Festning for å være med på markeringen av FN-dagen og 15-års jubileet til Fn veteranforeningen i Oslo. Det var en fantastisk fin høstdag som egnet seg godt for å lage en liten film. Musikken er av Marit Hætta, og ble laget til Fn veteranenes landsmøte i Alta i år. Kan ikke Joik, men fy så bra det formidler... For tekniske detaljer, les videre...

Saturday, 23 October 2010 08:23

Photo course!

Friday 22 we went to two courses on photography in Oslo. Those were inspiring! One was about lenses and choosing lenses, the other was about filming with dslr's. Håvar Karlsen was the man talking about filming with a dslr. He had this ability to make you want to run out an FILM! At least he had that effect on me...=) I now have a secret plan to have VideoDSLR as a new subject in the school I teach at. Exciting times...;-)

Wednesday, 29 September 2010 09:11

Video med speilreflekskamera!

Når man jobber som medialærer og har tilgang til litt forskjellig utstyr, må man jo prøve seg ut litt også. Så fra å være en dyp skeptiker mot å filme med speilreflekskameraer før sommeren, er jeg nå en nyfrelst DSLR-videoist...;-)

Tuesday, 24 August 2010 09:48

Canon 7D vs Barbie Video Girl

This is perhaps for us nerds out there, but hysterically funny...

<< Start < Prev 1 2 Next > End >>
Page 1 of 2